• Koistinen
  • Minttu
  • Anonyymi123

Liikunta auttaa jaksamaan!

Huonosti liikkuvan terveysriskit ovat epäilemättä suuret. Jo pienikin liikunnan lisääminen vähentää terveysriskejä. Kohtalaisesti liikkuva henkilö ei hengästy ylämäessä, mutta ei myöskään lyö liikkumista överiksi. Överiksi mennyt liikkuminenkaan ei ole hyväksi, se lisää nimittäin onnettomuus- ja tapaturmariskejä!

Meidän keho ei ole ammattikäytössä kovinkaan kestävä työkalu. Ihminen on todella hyvä sopeutumaan, mutta harva työ on sellaista, mihin meidät on oikeasti suunniteltu. Liikkumalla säännöllisesti sekä työn lomassa että vapaalla vahvistat omaa kehoasi ja jaksamista.

Miksi sun alalla kannattaa liikkua? Katso Smart Movesin video!

Liikunta vaikuttaa positiivisesti

Etsi oma tapasi liikkua. Jo vähäinen liikunnan lisääminen kasvattaa hyvinvointia. Muista myös, että överiksi mennyt liikkuminen lisää terveysriskejä, lisäämällä esim. loukkaantumisten ja tapaturmien riskejä.

Liikunnan tarkoituksena ovat kunnon kohottaminen, terveyden parantaminen ja liikunnan tuoma ilo ja nautinto.

Jo pieni liikunnan lisääminen tekee ihmeitä

  • Terveys ei varastoidu ja siksi säännöllisyys on tärkeintä. Liiku joka päivä!
  • Se antaa voimia arkeen.
  • Jaksat paremmin niin fyysisesti kuin psyykkisesti.

Suurimmat terveysvaikutukset saadaan kohtuullisella liikunnalla

  • Älä lähde liikkeelle liian kovaa. Muista, että rasituksen lisääminen vaikuttaa kehossa aina pienellä viiveellä.
  • Oikeaa rasitusta voit arvioida seuraavasti: Lihasten pitää työskennellä ja lämpöä pitää syntyä. Pieni puna kasvoilla ja kosteus iholla on merkki oikeasta rasituksesta. Jos hengästyt niin, että pystyt puhumaan vain pätkittäin, on rasitus liian kova.
  • Jos haluat lisää tietoa, millaisella liikunnalla saadaan suurimmat terveysvaikutukset, voit tutustua terveysliikunnan suositukseen.

”Urheiluhulluus” eli riskien maksimointi

  • Liiallinen urheilu voi olla myös haitaksi. Liiallisuuksiin menevä urheilu ja suorittaminen lisäävät terveysriskejä.

Ammattikuntoon!

Osa ammattilaisuutta on ammattitaitojen lisäksi myös ammattikunto. Ammattikunto tarkoittaa sitä, että sinulla on myös koppa, kroppa, kaverisuhteet ja arjen taidot kunnossa. Ammattikuntoon.fi -palveluun voit luoda oman profiilin ja alkaa seuraamaan omia hyvinvointitottumuksiasi.

Luotuasi profiilin, vastaa hyvinvointikyselyyn ja saat heti palautteen. Sen jälkeen sinulle ehdotetaan haasteita, joilla voit parantaa ammattikuntoasi. Valitse niistä itsellesi sopivat. Sivustolla voi tykätä ja kannustaa myös kavereita tekemään haasteita ja parantamaan ammattikuntoaan.

Hommaa itsesi ammattikuntoon: ammattikuntoon.fi