• Koistinen
  • Minttu
  • Anonyymi123

Valikko

Mitä on työkyky?

Työkyvyssä on kysymys ihmisen voimavarojen ja työn välisestä yhteensopivuudesta ja tasapainosta.

Omia voimavaroja voit vahvistaa pitämällä huolta itsestäsi ja työn rasittavuutta pienennät hallitsemalla yksityiskohdat.

Näillä sivuilla on kerrottu käytännön läheisesti, miten huolehdit työkyvystäsi. Sivuja voidaan käyttää apuna ammattiosaajan työkykypassin suorittamisessa.

Ammatin työkykyvalmiudet

Ammattiin valmistuvan osaamiseen kuuluu perustiedot turvallisista työtavoista ja työturvallisuudesta, työvälineiden käytöstä, työympäristöstä ja työyhteisössä toimimisesta. Työkyvyn kannalta on tärkeä asia, että osaa työssään hallita nämä perusasiat. Yleensä paras tapa on myös samalla turvallisin ja tehokkain.

Ammatin työkykyvalmiudet -osiosta löydät esimerkkejä siitä mihin asioihin huomiota kiinnittämällä voit parantaa omaa työskentelyäsi.

Liikunnasta virtaa

Meidän keho ei ole ammattikäytössä kovinkaan kestävä työkalu. Ihminen on todella hyvä sopeutumaan, mutta harva työ on sellaista, mihin meidät on oikeasti suunniteltu.
Liikkumalla säännöllisesti sekä työn lomassa että vapaalla vahvistat omaa kehoasi ja jaksamista.

Liikunnasta virtaa -osiosta löydät vinkkejä liikunnan lisäämiseen omaan arkeesi sekä voit tutustua työstä omalle kehollesi aiheutuvaan kuormitukseen.

Voi hyvin

Työkyvyn ja koko elämän perusta on hyvä terveys. Terveyden merkitystä ei koskaan täysin ymmärrä, ennen kuin sen menettää.

Voi hyvin -osiossa voit tutustua asioihin, jotka auttavat sinua kehittämään omia voimavarojasi.